21 Kasım 2011 Pazartesi

New York Times Hayat Devam Ediyoru Konuşuyor!

Herkesin ilgisini üzerine toplayan dizi Hayat Devam Ediyor sadece türkiyenin değil başka ülkedeki basın ve medyanında ilgisini çekti. Neden peki New York Times’in ilgisini çekti? Çünkü konusu ilginç olan Hayat Devam Ediyor dizisinin sadece fragmanına 10.bin tık alınca New York Times’ta araştırmaya başlamış ve dizi konusunu inceleyince dahada ilginç olduğunu anlamışlar. Mahsun Kırmızıgül’ün şarkıcı olduğunu belirterek daha sonra senarist ve yönetmen olduklarını belirttiler. Genelde 70 yaşında bir adamın 15 yaşında ki bir kız ile evlendirilmesini herkes gibi başka ülkelerde kınıyor. Güzel bir konuya değindiğini ve başarılar dilediğinide ayrıca belirttiler.


Haberin Detayları:

‘Hayat devam ediyor’ dizisi New York Times’da

New York Times, “Hayat Devam Ediyor” adlı dizinin fragmanının internette 10 bin defa izlendiğine dikkat çekerek, dizideki 15 yaşındaki kızın 70 yaşında bir adamla evlendirildiği ve bu tür evliliklerin Anadolu’da çok yaygın olduğunu vurguluyor İzleyiciyle buluşmadan önce bile büyük ilgi gören Mahsun Kırmızıgül’ün çocuk gelinleri konu alan “Hayat Devam Ediyor” dizisi yabancı basının da dikkatini çekti.
New York Times gazetesi, dizinin fragmanının internette 10 bin defa izlendiğini vurgulayarak, dizideki 15 yaşındaki kızın 70 yaşında bir adamla evlendirildiği ve bu tür evliliklerin Anadolu’da çok yaygın olduğunu yazdı. Gazete, tecavüz ve ev içi şiddet gibi kadın konularının Türk dizilerinde popüler bir konu olduğunu belirterek, “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisine de dikkat çekti.
New York Times, “Türk televizyonları çocuk gelinler konusunu ele alıyor” başlıklı geniş haberinde, “Saç örgülü ve gelinliğinin duvağı kaldırılmış gözyaşlarıyla bir genç kız kameraya bakıyor. “Benim adım hayat ve 15 yaşındayım. Kocam 70 yaşında. Üzerimdeki gelinliğim değil benim kefenimdir’ diye seyircilere anlatıyor” diye yazdı.
“Hayat Devam ediyor” adlı dizinin iki dakikalık fragmanının internette 10 bin defa izlendiğine dikkat çekilen haberde, dizinin hikayesini yazan ve yöneten Mahsun Kırmızı Gül’ün popüler bir şarkıcıyken daha sonra senarist ve yönetmen olduğu belirtiliyor.
Dizideki genç bir kızın yaşlı bir adamla evlendirildiği ve bu tür evliliklerin Anadolu’da çok yaygın olduğunu yazan gazete, “Uçan Süpürge” kadın hakları grubu tarafından yürütülen “Çocuk Gelinler” projesinin belgeseline de dikkat çekiyor.
-RESMİ OLMAYAN DİNİ NİKAHLAR İSTATİSTİKLERE DAHİL DEĞİL-
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun raporuna da dikkat çeken gazete, çocuk gelinlere ait verilerin güvenilir olmadığı çünkü resmi istatistiklerde, Anadolu’da hala çok yaygın olan resmi olmayan dini nikahların yer almadığının yazdığını belirtiyor.
Ayrıca, raporda genç kızların evlenmeden önce cinsel ilişkiye girme riskiyle birlikte ailenin ekonomik yükünü hafifletmek için erken yaşta evlendirildiği ve hala birçok bölgede başlık parası ödendiğine de dikkat çekiliyor.
Son iki, üç yılda tecavüz ve ev içi şiddet gibi kadın konularının Türk dizilerinde popüler bir konu haline geldiğini ifade edilen haberde, bazı dizilerin ilk başlarda “şovenist” bir bakış açısıyla başladığını ancak kadın hakları gruplarının baskılarıyla, “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisi de örnek olarak gösterilerek, devam eden bir dizinin bile gidişatının değişebildiğine dikkat çekildiği belirtiliyor.
Kaynak: Aksam.com.tr


0 yorum:

Yorum Gönder