21 Kasım 2011 Pazartesi

Dizi Karakterlerini Tanıyalım

Hayat Devam Ediyor’da kim kimdir?

İBRAHİM BAKIRCI (Arif Erkin)
İsmail Bakırcı’nın 75 yaşındaki, eski çömlek ustası, ihtiyar ve inatçı babası. Sahibi olduğu kıraç ve değersiz topraklar hayatında kalmış tek bağlılık kaynağı. Geleneklerine, törelerine, görgü ve toprak kurallarına bağlı, kendi dünyasında yaşayan bir ihtiyar.
BEKİR BAKIRCI (Ali Barkın)
İsmail ve Kudret’in 21 yaşındaki oğlu. Sadece ailenin değil; şehrin de en baş belası,
tehlikeli ve psikopat ruhlu üyesi.
İSMAİL BAKIRCI (Fikret Kuşkan)
Bakırcı ailesinin, gelenek ve göreneklerine bağlı, mesafeli ve disiplinli reisi. İşinin ehli bir çömlek ustası. Namuslu, dürüst, yorgun ve hüzünlü bir adam. Yıllar ilerledikçe mesleğinin getirisi oldukça azalmış. Bu nedenle ailesi ile büyük bir yoksulluk ve sefalet içinde yaşamakta. Bu durumu engelleyemediği de için kendisini hep suçluyor. Çocuk denecek yaşlarda, babası tarafından yetim kalan amcasının kızı Kudret ile kız sahipsiz kalmasın diye evlendirilmiş. ‘Aşk’ı, yıllar sonra ilçelerine gelen tapu memurunun kızı olan güzel ve iyi kalpli Cennet’te bulmuş.
LAVİN BAKIRCI (Çağla Şimşek)
İsmail ve Cennet’in 7 yaşındaki en küçük kızları. İlkokula yeni başlamış. Yaşına göre son derece hassas ve duyarlı bir kız çocuğu.
KUDRET BAKIRCI (Rozet Hubeş)
İsmail Bakırcı’nın amcasının kızı ve ilk karısı. 47 yaşındaki Kudret, küçük yaşlarda anne ve babasını kaybedince, 15 yaşındayken amcası İbrahim tarafından, İsmail ile evlendirilmiş. Ne olduğunu anlayamadan ilk çocuğu Siraç’ı doğuran 3 çocuk annesi Kudret, kocasının kendisini hiçbir zaman sevememesi nedeniyle giderek öfkeli, duygusuz, haris ve kompleksli bir kadın olmuş.
CENNET BAKIRCI (Şenay Gürler)
İsmail Bakırcı’nın 40 yaşındaki, gerçekten sevip âşık olarak evlendiği ikinci karısı. Batı’dan, Foça’dan tapu memuru babası ile birlikte Doğu hayatına gelen Cennet, babasının ölümü ile aşık olduğu İsmail’le evlenmiş. Hayattaki tek akrabası olan babası da ölünce, kimsesiz kalmış, kendisini seven ve ilgisini esirgemeyen İsmail’e adeta sığınmış. İyi huylu, munis, haddini bilen ve her zaman gözleri buğulu bir kadın olan Cennet, çocuklarına da bu özelliklerini aşılamış.
SİRAÇ BAKIRCI (Onur Tuna)
İsmail ve Kudret’in 30 yaşındaki en büyük oğlu. Siraç, çok istediği ve oldukça da zeki olduğu halde babası tarafından ancak liseye kadar okutulmuş. Babasının feodal teslimiyetine, annesine olan aşksızlığına ve soğuk duruşuna her zaman tepki duymuş; bunu da her zaman dışa vurmuş.
MALİK BAKIRCI (Serkan Şenalp)
İsmail ve Cennet’in 20 yaşındaki oğlu. Yıllar önce babasının neden olduğu bir kaza nedeniyle bir kolu sakat kalmış. Sakatlığının onda açtığı psikolojik yaralar ve ailesinin yoksulluğuna herhangi bir katkıda bulunamadığı düşüncesi onu iyiden iyiye içine kapanık ve sıkıntılı bir karaktere dönüştürmüş.
ŞİRİN BAKIRCI (Neslihan Atagül)
İsmail ve Kudret’in 20 yaşındaki diğer kızları. Üvey kardeşi Hayat kadar olmasa da oldukça güzel bir genç kız olan Şirin, yeteneklerini ve bilgisini aşan hırsını, kıskançlığını ruhuna yansıttığı için üvey kardeşlerine, “üveylik” yapan bir kardeş.
ZELİHA BAKIRCI (Sera Tokdemir)
İsmail ve Kudret’in, 25 yaşlarındaki en büyük kızları. Babasının annesinin üzerine kuma getirmesini içten içe hiç kabullenemediği halde bundan Cennet ve çocuklarını sorumlu tutmayacak kadar aklı başında, zeki ve iyi kalpli bir genç kız.
HAYAT BAKIRCI (Meltem Miraloğlu)
Çok fakir bir çömlekçi olan İsmail ve ikinci karısı Cennet’in güzelliği dillere destan; 15 yaşındaki kızı. Kalbinin saflığı, güzelliği ve temizliği yüzüne yansımış, duygusal bir genç kız. Ailesinin yoksulluğu ve sefaletinin içinde çamurdaki değerli bir elmas gibi ışıldamakta.

kaynak: ATV


0 yorum:

Yorum Gönder